Οι πρώτες του ρίζες φαίνεται πως εντοπίζονται 4.000 χρόνια πριν στις περιοχές του Αφρανιστάν, του Ουζμπεκισταν, Τατζικιστάν. Το κρεμμύδι άρχιζε να καταναλώνεται από τους περισσότερους λαούς με το ξέσπασμα της πανούκλας καθώς την εποχή της Μαύρης Πανώλης οι έμποροι κρεμμυδιών ήταν πιο υγιείς. Η Πρόσληψη κρεμμυδιού σε οποιαδήποτε μορφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολέμα κάποιες μορφές καρκίνου (του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου κ.ά.), βελτιώνει την υγεία των δοντιών και του δέρματος, προστατεύει ενάντια καρδιοαγγειακών παθήσεων, ακόμη ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
Διατροφική Αξία ανά 100gr | |
Ενέργεια | 43kcal |
Λιπαρά | 0.1gr |
Υδατάνθρακες | 9.34gr |
Πρωτεΐνη | 1.1gr |
Ασβέστιο | 23mg |
Σίδηρο | 0.21mg |
Μαγνήσιο | 10mg |
Κάλιο | 146mg |
Ψευδάργυρος | 0.17mg |
Μαγγάνιο | 10mg |
Φώσφορος | 29mg |