ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ SUPERFOOD
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Οι χουρμάδες είναι ένας καρπός που καταναλώνεται από τα αρχαία χρόνια, ιδιαίτερα στις περιοχές της Μεσοποταμίας όπου αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής των λαών που κατοικούσαν εκεί. Στην αρχαία Ελλάδα τα φοινικόδεντρα φύτρωναν σε αφθονία και σε μεγάλες εκτάσεις, χωρίς όμως να ωριμάζουν τον καρπό τους. Σήμερα, η παραγωγή των χουρμάδων αυξάνεται συνεχώς, με χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και άλλες χώρες στην περιοχή αυτή να είναι οι πρώτες σε παραγωγή χουρμάδων παγκοσμίως.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τα κάνει πλούσια πηγή ενέργειας.Παραδοσιακά, οι χουρμάδες έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλούς φαρμακευτικούς σκοπούς σε διάφορους πολιτισμούς, από γαστρεντερικά προβλήματα μέχρι και πυρετό, οίδημα και βρογχίτιδα. Ακόμη, οι χουρμάδες φαίνεται να έχουν πιθανά οφέλη ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου, καθώς η αυξημένη κατανάλωση αποξηραμένων χουρμάδων μείωσε στατιστικά σημαντικά την συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους. Επιπλέον,φαίνεται να έχουν καρδιοπροστατευτική δράση.Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως οι χουρμάδες ενισχύουν την γονιμότητα καθώς περιέχουν αφροδισιακά συστατικά και επιβραδύνουν τον μηχανισμό της γήρανσης.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100gr
Ενέργεια 277Kcal
Λιπαρά 0.15gr
Υδατάνθρακες 75gr
Πρωτεΐνη 1.81gr
Φυτικές Ίνες 6.7gr
Κάλιο 696mg
Φώσφορο 62mg
Μαγνήσιο 54mg